“Od banane glava ne boli!” Izmislili smo novu poslovicu koja i nije daleko od istine. Visok postotak kalija i magnezija u tom hranjivom voću pomaže u borbi protiv glavobolje. Patite li od njih, ne ustručavajte se uživati u desertima poput ovih.
Sastojci
Za biskvit:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 3 žlice vode
- 50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- 15 g kakaa
- ½ Praška za pecivo Dolcela By Podravka
Za kremu:
- 300 ml mlijeka
- 35 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- 50 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 200 g maslaca
Za ukrašavanje:
- 4 banane
- 2 Šlag pjene Dolcela By Podravka
- 250 ml mlijeka
Priprema
- Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
- Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
- U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
- Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na vrećici.
Posluživanje
Dobro rashlađeni kolač prije posluživanja narežite na kocke.
Savjet
Banane obvezno nakapajte limunovim sokom da ne potamne.
coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment