Saturday, February 21, 2015

Kocke s bananama

“Od banane glava ne boli!” Izmislili smo novu poslovicu koja i nije daleko od istine. Visok postotak kalija i magnezija u tom hranjivom voću pomaže u borbi protiv glavobolje. Patite li od njih, ne ustručavajte se uživati u desertima poput ovih.

Sastojci


Za biskvit:

  •  6 jaja
  •  100 g šećera
  •  3 žlice vode
  •  50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  •  15 g kakaa
  •  ½ Praška za pecivo Dolcela By Podravka

Za kremu:

  •  300 ml mlijeka
  •  35 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  •  50 g šećera
  •  100 g čokolade za kuhanje
  •  200 g maslaca

Za ukrašavanje:

  •  4 banane
  •  2 Šlag pjene Dolcela By Podravka
  •  250 ml mlijeka

Priprema

  1. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
  2. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
  3. Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
  4. U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
  5. Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na vrećici.

Posluživanje

Dobro rashlađeni kolač prije posluživanja narežite na kocke.

Savjet

Banane obvezno nakapajte limunovim sokom da ne potamne.
coolinarika.com

ahmoo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ 2013 recepti.