Friday, February 27, 2015

Chocodu

chocodu-2b3efbf9f28a7116fca08cffd82dde04_header
Uvek težak izbor za desert: crna čokolada, bela čokolada ili sladoled? Chocodu je all inclusive poslastica koja vas oslobađa bremena biranja.
Sastojci
  • Biskvit
  •  300 g mlevenog “Plazma” keksa
  •  1 kašika kakaa
  •  Oko 2 dl mleka
  • Beli fil
  •  300 g milerama “Dukat”
  •  1 kesica vanilin šećera
  •  100 g bele čokolade
  •  0,5 kesice želatina “Dr Oetker”
  •  2-3 kašike šećera
  • Tamni fil
  •  200 g milerama “Dukat”
  •  100 ml slatke pavlake
  •  100 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa
  •  1 kašika Ness kafe
  •  Malo vrele vode za rastvaranje Ness kafe
  •  0,5 kesica želatina “Dr Oetker”
  •  2-3 kašike šećera
Priprema
  1. Biskvit
    Keks i kakao ručno mešati sa mlekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu (ne sme biti suva, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po malo mleka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).
  2. Beli fil
    Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu belu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grejati uz mešanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.
  3. Tamni fil
    Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa želatinom i čokoladom. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko belog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.
  4. Izvor: coolinarika.com

ahmoo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ 2013 recepti.