Friday, February 20, 2015

Choco Jogobella

Sastojci


  • čokoladne biskvitne kore

  •  2x 5 velikih jaja
  •  2x 6 žlica smeđeg šećera
  •  2x 5 žlica oštrog brašna
  •  2x 1 žlica škrobnog brašna (gussnela)
  •  2x 3 žlice kakao praha
  •  2x 1 paketić praška za pecivo
  •  2x 1 čajna žličica arome čokolade ili (vanilije)
  •  2x 180 ml suncokretova ulja
  •  2x prstohvat soli
  • Jogobella krema

  •  500 ml vrhnja za šlag
  •  500 ml čvrstog jogurta
  •  400 ml soka od jagoda
  •  100 ml votke ili Martinija
  •  500 g svježih jagoda
  •  150 g šećera u prahu
  •  25 g mljevene želatine + 10 žlica vode
  •  - malo soka od jagode

Priprema

  1. Za biskvitne kore istući čvrst snijeg od bjelanjaka s dodatkom soli (snijeg mora biti toliko čvrst da se može rezati nožem, zato ga miksajte odpočetka najvećom brzinom da bi što više zraka ušlo u snijeg, i on bio rahliji).
  2. Istući žumanjke sa šećerom, dodati ulje, esenciju čokolade, prosijano brašno s gussnelom, kakao prahom i praškom za pecivo te izmiksati najvećom brzinom. Smjesa mora biti toliko gusta i ljepljiva da se može odvojiti od zdjele.
  3. Zatim najmanjom brzinom umiksati čvrsti snijeg u smjesu i rasporediti je u najveći lim za pečenje (koji dobijete sa pećnicom) obložen pek-papirom.
  4. Prvih 10 minuta peći na 160 stupnjeva, zatim pojačati temperaturu na 175 stupnjeva i peći od 13-15 minuta (ovisi o jačini pećnice).
  5. Postupak ponoviti sa drugim biskvitom…... dakle, ispeći 2 velika biskvita sa ukupno 10 jaja (količinu kreme i biskvita možete prepoloviti ako nemate velike proždrljivce doma).
  6. Za kremu – želatinu pripremiti prema uputama na vrećici (pomiješati je sa hladnom vodom i ostaviti desetak minuta da nabubri), zatim otopiti i još VRUĆU uliti u izmiksan jogurt sa sokom od jagoda, votkom (ili Martinijem) i šećerom u prahu.
  7. Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati u smjesu s jogurtom…. jagode prerezati po pola i ubaciti u smjesu, još malo izmiksati.
  8. Jedan biskvit smo ostavili u dubljem limu za pečenje – dakle, na njega uliti smjesu i staviti u hladnjak na 1 sat da očvrsne.
  9. Drugi biskvit odvojiti od pek papira i sa donje strane lagano premazati kistom namočenim u sok od jagoda i položiti na očvrsnuti kolač te lagano pritisnuti.
  10. 1
    Ostaviti još neko vrijeme u hladnjaku…. rezati na kocke i uživati.
  11. Po želji preliti sosom od jagoda…. ili čokoladnim umakom/glazurom.
    coolinarika.com

ahmoo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ 2013 recepti.