Thursday, February 19, 2015

Torta Ruska kapa!

Torta Ruska kapa svojim okusom i jednostavnošću oduševila je mnoge a sigurno će i Vas!
Sastojci
TIJESTO:
  • 6 jaja
  • sol (na vrh noža)
  • 6 žlica šećera
  • 8 žlica brašna
  • 3 žlice kakao praha
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
PRELJEV:
  • 8 žlica sirupa od čokolade ili čokoladnog mlijeka
KREMA:

  • 2 vrećice pudinga s okusom vrhnja ili vanilije
  • 8 dl mlijeka
  • 15 dag šećera
  • 15 dag bijele čokolade za kuhanje
  • 20 – 25 dag maslaca

GLAZURA:
  • 10 dag tamne čokolade za kuhanje
  • malo ulja
  • kokos za ukrašavanje
Priprema
Pećnicu zagrijati na 180 °C. Dno kalupa za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje.
Tijesto: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke zajedno s malo soli čvrsto izraditi. Na kraju polako dodati 2 žlice šećera, neprestano miješajući. Žumanjke zajedno s 4 žlice šećera kremasto izraditi. Brašno, prašak za pecivo i kakao izmiješati i kroz cjedilo prosijati.
U žumanjke dodati mlijeko, ulje, izmiješano brašno i dobro promiješati (bez grudica). Na kraju snijeg od bjelanjaka dodati masi od žumanjaka i pažljivo metlicom za snijeg izmiješati.Mikserom NE!
Tijesto izliti u kalup, izravnati i peći 30 – 35 minuta u zagrijanoj pećnici. Nakon 20 minuta tijesto prekriti papirom za pečenje i nastaviti peći. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i staviti na rešetku da se hladi. Biskvit nožem odvojiti od kalupa, obruč kalupa odvojiti i biskvit prevrnuti na jedan komad papira za pečenje. Zatim oprezno odvojiti papir i ostaviti 2 – 3 sata da miruje.
Biskvit jednom prerezati. Jedan biskvit staviti na tanjur za torte i preliti s 4 žlice sirupa od čokolade ili čokoladnim mlijekom. Zatim premazati s 2/3 kreme, pokriti drugim biskvitom, koji također prelijemo sa sirupom od čokolade ili čokoladnim mlijekom. S preostalom kremom namažemo rub torte, rub ukrasimo kokosom a tortu prelijemo glazurom.
Krema: 2 vrećice pudinga s okusom vrhnja ili vanilije izmiješati s šećerom i 1,5 dl mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati, skloniti s štednjaka, umiješati puding, zatim vratiti na štednjak i kuhati, neprestano miješajući oko 2 – 3 minute.
Puding skloniti s štednjaka, ostaviti da se hladi, češće miješajući da se na površini ne stvori korica. 15 dag bijele čokolade sitno narezati, na pari omekšati i ostaviti da se ohladi. Maslac kremasto izmiješati. Ohlađeni puding i čokoladu naizmjenično dodavati maslacu, neprestano miješajući.
Glazura: Čokoladu sitno narezati i zajedno s uljem na laganoj vatri ili na pari otopiti.
Savjet: Ako želite da krema bude lagana i prozračna, izradite 2 dl slatkog vrhnja (za šlag) i umiješajte na kraju u kremu, metlicom za snijeg.

ahmoo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ 2013 recepti.