Thursday, February 19, 2015

Recept: Brze čokoladne kocke ;))

Brzi čokoladni kolačlć....brownies biskvit,čokoladna muss kema,džem od brusnica,šlag. :))
Sastojci biskvit:
·         100 g šećera + 1 vanilija burbon šećer 
·          100 g glatkog brašna  +  50 g oštrog brašna
·           2 žličice praška za pecivo +  prstohvat soli
·           1 jaje L veličine 
·          100 ml ulja 
·          50 g kakaa u prahu+1 žličica mljevene kave 
·          1 žličica arome vanilija 
·          100 ml mlijeka  
·         100 ml kipuće vode 
Muss krema:
  • 100 g tamne čokolade 
  •  150 ml vrhnja za šlag meggle
 
Za premaz:
  • 3-4 žlice džema od brusnice
  Za ukrašavanje
  • 150 ml vrhnja za šlag meggle

Priprema
  1. Za biskvit u jednu zdjelu pomiješate sve suhe sastojke u drugu mokre osim kipuće vode koju dodajete na kraju. Suhe sastojke lagano pomiješajte da se razbiju grudice od kakaa. Mokre sastojke samo umutite pjenjačom da se spoje pa ulijte u suhe sastojke i miješajte prvo na najmanjoj brzini a zatim povećajte brzinu.
  2. Na kraju ulijte kipuću vodu miksajući na najmanjoj brzini. Ulijte u namašćen kalup,ja stranice nisam mastila i pecite na 170-180C ,20-25 min,ovisi o vašoj pećnici. Ja sam pekla na 170C- 25 min.
  3. Kalup je veličine 24 cm okrugli,a vi možete staviti u manji četvrtasti kalup.
  4. Biskvit malo namočite sa mješavinom ruma i vode. Premažite đemom od brusnice ili okusa po želji. Stavite malo deblji sloj i stavite kolač u hladnjak dok ne napravite kremu.
  5. Za muss kremu na malo maslaca ili na pari rastopite kvalitetnu tamnu čokoladu sa bar 50% kakaa. Istucite šlag,pa na pola tučenja smanjite brzinu i polako ulijevate mlaku čokoladu. Kremu premažete preko đema.
  6. Na kraju istucite šlag i ukrastite kolač. Ja sam šlag nanosila slastičarskom špricom u obliku ružica i posipala kakaom u prahu.
Posluživanje
Ohlađeno rezati na kocke ili štanglice i poslužiti.

ahmoo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ 2013 recepti.