![]() |
Brzi čokoladni kolačlć....brownies biskvit,čokoladna muss kema,džem od brusnica,šlag. :))
|
Sastojci biskvit:
· 100 g šećera + 1 vanilija burbon šećer
· 100 g glatkog brašna + 50 g oštrog brašna
· 2 žličice praška za pecivo + prstohvat soli
· 1 jaje L veličine
· 100 ml ulja
· 50 g kakaa u prahu+1 žličica mljevene kave
· 1 žličica arome vanilija
· 100 ml mlijeka
· 100 ml kipuće vode
Muss krema:
- 100 g tamne čokolade
- 150 ml vrhnja za šlag meggle
Za premaz:
- 3-4 žlice džema od brusnice
Za ukrašavanje
- 150 ml vrhnja za šlag meggle
Priprema
- Za biskvit u jednu zdjelu pomiješate sve suhe sastojke u drugu mokre osim kipuće vode koju dodajete na kraju. Suhe sastojke lagano pomiješajte da se razbiju grudice od kakaa. Mokre sastojke samo umutite pjenjačom da se spoje pa ulijte u suhe sastojke i miješajte prvo na najmanjoj brzini a zatim povećajte brzinu.
- Na kraju ulijte kipuću vodu miksajući na najmanjoj brzini. Ulijte u namašćen kalup,ja stranice nisam mastila i pecite na 170-180C ,20-25 min,ovisi o vašoj pećnici. Ja sam pekla na 170C- 25 min.
- Kalup je veličine 24 cm okrugli,a vi možete staviti u manji četvrtasti kalup.
- Biskvit malo namočite sa mješavinom ruma i vode. Premažite đemom od brusnice ili okusa po želji. Stavite malo deblji sloj i stavite kolač u hladnjak dok ne napravite kremu.
- Za muss kremu na malo maslaca ili na pari rastopite kvalitetnu tamnu čokoladu sa bar 50% kakaa. Istucite šlag,pa na pola tučenja smanjite brzinu i polako ulijevate mlaku čokoladu. Kremu premažete preko đema.
- Na kraju istucite šlag i ukrastite kolač. Ja sam šlag nanosila slastičarskom špricom u obliku ružica i posipala kakaom u prahu.
Posluživanje
Ohlađeno rezati na kocke ili štanglice i poslužiti.
0 comments:
Post a Comment