Čim se u samom nazivu kolača dva puta ponavlja reč čokolada, kolač mora biti fenomanalan, napravite ove čokoladne kocke sa keksićima od čokolade.
Iako vam možda na prvu ovaj spoj deluje pomalo besmislen i nemoguć, onog trenutka kad napravite i probate ove kolače shvatićete koliko ste bili u krivu. Recept smo pronašli na Browneyedbaker blogu.
Potrebni sastojci:
Za biskvit
120 g čokolade za kuvanje
1 šolja (250 ml) putera omekšalog
2 šolje smeđeg šećera
4 jaja
2 kašičice vanila ekstrakta
1 šolja brašna
Za fil (kolačići od čokolade)
1 šolja (250 ml) putera omekšalog
2 šolje smeđeg šećera
4 jaja
2 kašičice vanila ekstrakta
1 šolja brašna
Za fil (kolačići od čokolade)
¾ šolje putera
¾ šolje smeđeg šećera
¾ šolje običnog šećera
3 kašike mleka
1 ½ kašičica vanila ekstrakta
1 ½ šolja sitno mlevenih badema
1 ½ šolja komadića čokolade
Prvo pripremite biskvit. Rernu uključite da se greje na 160C, a četvrstastu tepsiju dimenzija 22×33 centimetara namastite i prekrijte masnim papirom sve četiri stranice da masni papir visi preko.
¾ šolje smeđeg šećera
¾ šolje običnog šećera
3 kašike mleka
1 ½ kašičica vanila ekstrakta
1 ½ šolja sitno mlevenih badema
1 ½ šolja komadića čokolade
Prvo pripremite biskvit. Rernu uključite da se greje na 160C, a četvrstastu tepsiju dimenzija 22×33 centimetara namastite i prekrijte masnim papirom sve četiri stranice da masni papir visi preko.
Čokoladu otopite na pari ili u mikrostalasnoj rerni 30 sekundi, povremeno mešajući. Ostavite po strani da se ohladi, a vi pripremajte ostatak.
U većoj posudi za mešanje mikserom mutite puter i šećer dok ne dobijete penastu smesu, dodajte jedno po jedno jaje i vanila ekstrakt, a nakraju i otopljenu čokoladu.
Na samom kraju umešajte brašno, ali varjačom da se sva smesa sjedini.
Uspite smesu u tepsiju i pecite 25-30 minuta.
Za kolačiće, u većoj posudi mikserom mutite puter i obe vrste šećera, dodajte mleko i vanila ekstrakt i sve dobro izmešajte, smanjite brzinu, dodajte bademe, a na kraju, spatulom umešajte komadiće čokolade.
Ovako pripremljenu smesu premažite preko ohlađene kore, stavite u frižider na najmanje sat vremena da se nadev u potpunosti ohladi pa secite na kocke.
Napomena: Ako uporno tražite keksiće od čokolade u receptu, oni se kriju u nadevu čiji ukus neverovatno podseća na ukus testa za keksiće sa komadićima čokolade.
0 comments:
Post a Comment