Saturday, February 21, 2015

Kocke od lješnjaka

Sastojci


  • ZA KORE (x 2 !!!)

  •  4 bjelanjka
  •  120 g šećera
  •  150 g mljevenih lješnjaka
  • ZA KREMU

  •  6 žutanjka (extra svježih)
  •  10 žlica šećera
  •  1 margarin
  •  2 pudinga od čokolade
  •  oko 6-7 dl mlijeka
  •   nasjeckani lješnjaci za posipanje ( oko 70g).

Priprema

  1. Lim (32x22cm) obložite papirom za pečenje, a pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Miksati bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Na kraju laganom umiješati lješnjake, izliti u lim, zagladiti, pa peći oko 15-20 min (dok malo ne posmeđi).
    Isti postupak ponoviti s drugom korom.
  2. Za kremu skuhati pudinge u mlijeku (prvo naravno razmutiti praškove s malo mlijeka i 2 žlice šećera, a preostalo mlijeko zakuhati itd...). Hladiti ih uz često miješanje da se ne napravi korica (trebaju biti dosta gusti!).
  3. U međuvremenu pjenasto izmiksati žumanjke, preostali šećer i omekšali margarin. Kad su obje smjese iste temperature, žlicom dodavati puding u žutanjke, cijelo vrijeme miksajući na srednjoj brzini.
  4. Slagati kora-krema-kora-krema i na kraju posuti nasjeckanim lješnjacima. Staviti u hladnjak preko noći, rezati tek drugi dan!!
    coolinarika.com

ahmoo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ 2013 recepti.