Sastojci
ZA KORE (x 2 !!!)
- 4 bjelanjka
- 120 g šećera
- 150 g mljevenih lješnjaka
ZA KREMU
- 6 žutanjka (extra svježih)
- 10 žlica šećera
- 1 margarin
- 2 pudinga od čokolade
- oko 6-7 dl mlijeka
- nasjeckani lješnjaci za posipanje ( oko 70g).
Priprema
- Lim (32x22cm) obložite papirom za pečenje, a pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Miksati bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Na kraju laganom umiješati lješnjake, izliti u lim, zagladiti, pa peći oko 15-20 min (dok malo ne posmeđi).Isti postupak ponoviti s drugom korom.
- Za kremu skuhati pudinge u mlijeku (prvo naravno razmutiti praškove s malo mlijeka i 2 žlice šećera, a preostalo mlijeko zakuhati itd...). Hladiti ih uz često miješanje da se ne napravi korica (trebaju biti dosta gusti!).
- U međuvremenu pjenasto izmiksati žumanjke, preostali šećer i omekšali margarin. Kad su obje smjese iste temperature, žlicom dodavati puding u žutanjke, cijelo vrijeme miksajući na srednjoj brzini.
- Slagati kora-krema-kora-krema i na kraju posuti nasjeckanim lješnjacima. Staviti u hladnjak preko noći, rezati tek drugi dan!!coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment