Thursday, February 19, 2015

Čokoladni kolač sa kikirikijem

Od svih zdravstvenih koristi malih količina kakaoa i crne čokolade najistraženiji je pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistem. To se pripisuje sastojcima kojima je zrno kakaa posebno bogato flavonoidima, koji imaju antioksidantnu ulogu

 

 

 

Priprema

U dubljoj posudi izmešati brašno, kakao, šećer, samleveni kikiriki i sodu bikarbonu. Postepeno dodavati jogurt da se ne bi stvorile grudvice. Na kraju, dodati umućena jaja i ulje i sve dobro promešati. Masu sipati u podmazani pleh, posuti sa malo brašna i peći u zagrejanoj rerni 40 minuta, na 220 stepeni C. Za to vreme otopiti čokoladu i dodati puter i šećer mešajući na laganoj vatri. Po potrebi, dodati malo mleka. Prohlađen kolač preliti čokoladom, ostaviti da se ohladi, pa seći na kocke i služiti.
kuhinjica.rs

ahmoo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ 2013 recepti.