Thursday, February 19, 2015

Nutella čizika ;)

Sastojci


  • Kora

  •  250g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))
  •  40g putera
  •  100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
  •  30 g cokolade u prahu
  • Filovi

  •  250 g krem sira
  •  50 g secera
  •  150 g nutelle
  •  0,5 l slatke pavlake
  • Ganache

  •  150 g cokolade noisette
  •  150 ml slatke pavlake

Priprema

  1. Kora
  2. Pomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po  potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.
  3. Filovi
  4. Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim,  a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru. 
  5. Ganache
  6. Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kozica kao kod pudinga :D Kad je vasem prstu prijatno pri dodiru ganache-a, bice i tortici, pa je vreme za prelivanje ;)  I to je to! Za neka 3-4 h, tortica je spremna za uzivanje :D 
    Prijatno!:)

  7. Sto se tice slatke pavlake, ako koristite biljnu, onda je dovoljno da je samo dobro umutite i bice ovako cvrsta kao na slici. Ako koristite mlecnu slatku pavlaku, ja radi prevencije dodam onda 1 kremfix, jer ona zna nekad da pravi problem. 
    Noisette naravno mozete zameniti sa nekom drugom mlecnom cokoladom, ali ona se savrseno uklopi jer je od lesnika kao i nutella...
    coolinarika.com

ahmoo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ 2013 recepti.