Thursday, February 19, 2015

Vasina torta (original recept)

Za Vasinu tortu kažu da je autentična srpska torta čiji recept datira još iz davne 1908. godine


Priprema

Razdvojiti žumanca i belanca. Narendati na sitno rende koru pomorandže i iscediti sok od nje. Belanca umutiti u čvrst sneg. Uz stalno mućenje dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi. Sipati brašno, orahe i žumanca i varjačom lagano promešati. Sipati masu u pripremljen kalup i ispeći koru u j rerni zagrejanoj na 200*C, oko 25 minuta. Orahe za fil potopiti u mleko sa 125 g šećera i kratko prokuvati. Žumanca i 60 g šećera penasto izmiksati na pari i ohladiti. Umutiti puter, dodati poparene orahe, krem od žumanaca, koru i sok od pomorandže i dobro sjediniti sve sastojke. Ohlađenu koru premazati filom i ukrasiti šaumom od belanaca: Prokuvati vodu sa šećerom dok ne postane gusto kao med. Ulupati belanca u čvrst sneg i uz stalno mućenje dodavati sirup od šećera.
kuhinjica.rs

ahmoo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright @ 2013 recepti.