ahmoo

Sastojci
Za beze korice
- 5 belanaca
- 250 g secera
- 1 kasika brasna
- 1 kasika sirceta ili limunovog soka
Za osnovni krem
- 1 l mleka
- 5 zumanaca
- 9 kasika secera
- 9 kasika brasna/gustina
- 2 kesice vanilin secera
- 250 g maslaca
Za cokoladni krem
- 150 g cokolade
- 150 g grilijasa od oraha ili lesnika
Za cappuccino krem
- 1 kesica cappuccina
- 150 g sitno seckane cokolade
Dekoracija
- 300 g slag pene
- 2 kasicice nes kafe
- listici od cokolade za ukrasavanje
Priprema
Umutiti penu od belanaca, dodati secer, brasno i kasiku sirceta.
Sipati u dresir kesu i na velikom plehu (30×40 cm) oblozenom masnim papirom, istisnuti trake od umucenih belanaca, ili smesu samo lepo poravnati po celom plehu.
Osusiti beze koricu na 125 C oko 1 – 1, 5 sat.
U medjuvremenu pripremiti krem. Umutiti zumanaca sa secerom, brasnom (4, 5 kasike brasna i 4, 5 kasike gustina) i malo hladnog mleka.
Preostalo mleko staviti da provri, pa skuvati krem od umucenih zumanaca.
Ohladiti i izmiksati sa maslacem.
Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu i usitnjeni grilijas.
U drugi deo smese staviti kesicu cappuccina i sitno seckanu cokoladu kao za stracciatelu.
Beze koricu preseci na pola, i filovati najpre cokoladnom kremom sa grilijasom.
- 1
Staviti drugu koricu i premazati cappuccino kremom.
Na kraju umutiti slag penu sa mlekom ili vodom, dodati nes kafu koju smo razmutili u malo vode i premazati celu tortu.
Ukrasiti listicima bele i crne cokolade.
Dobro ohladiti pre serviranja.
Za grilijas je potrebno rastopiti 75 g secera kao karamel i dodati 75 g lesnika ili oraha. Sipati na nauljeni tanjir, a kad se ohladi usitniti u avanu.
coolinarika.com
ahmoo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
Templates blogger
0 comments:
Post a Comment