Sastojci
Za beze korice
- 5 belanaca
- 250 g secera
- 1 kasika brasna
- 1 kasika sirceta ili limunovog soka
Za osnovni krem
- 1 l mleka
- 5 zumanaca
- 9 kasika secera
- 9 kasika brasna/gustina
- 2 kesice vanilin secera
- 250 g maslaca
Za cokoladni krem
- 150 g cokolade
- 150 g grilijasa od oraha ili lesnika
Za cappuccino krem
- 1 kesica cappuccina
- 150 g sitno seckane cokolade
Dekoracija
- 300 g slag pene
- 2 kasicice nes kafe
- listici od cokolade za ukrasavanje
Priprema
- Umutiti penu od belanaca, dodati secer, brasno i kasiku sirceta.
- Sipati u dresir kesu i na velikom plehu (30×40 cm) oblozenom masnim papirom, istisnuti trake od umucenih belanaca, ili smesu samo lepo poravnati po celom plehu.
- Osusiti beze koricu na 125 C oko 1 – 1, 5 sat.
- U medjuvremenu pripremiti krem. Umutiti zumanaca sa secerom, brasnom (4, 5 kasike brasna i 4, 5 kasike gustina) i malo hladnog mleka.
- Preostalo mleko staviti da provri, pa skuvati krem od umucenih zumanaca.
- Ohladiti i izmiksati sa maslacem.
- Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu i usitnjeni grilijas.
- U drugi deo smese staviti kesicu cappuccina i sitno seckanu cokoladu kao za stracciatelu.
- Beze koricu preseci na pola, i filovati najpre cokoladnom kremom sa grilijasom.
- 1Staviti drugu koricu i premazati cappuccino kremom.
- Na kraju umutiti slag penu sa mlekom ili vodom, dodati nes kafu koju smo razmutili u malo vode i premazati celu tortu.
- Ukrasiti listicima bele i crne cokolade.
- Dobro ohladiti pre serviranja.
- Za grilijas je potrebno rastopiti 75 g secera kao karamel i dodati 75 g lesnika ili oraha. Sipati na nauljeni tanjir, a kad se ohladi usitniti u avanu.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment